Geld.nl
geld

Wat is een allrisk verzekering en waarom zou je daarvoor kiezen?

Wist je dat er veel verschillende versies van de autoverzekering zijn? Meer dan genoeg mensen weten dit niet, maar naast de verplichte WA verzekering kun je nog veel meer kiezen. Op geld.nl kun je zien wat er allemaal mogelijk is. Het is ongetwijfeld meer dan je denkt.

De allrisk: wat is het en hoe werkt het?

De WA verzekering is het verplichte onderdeel van je autoverzekering maar daarna komen er nog meer opties. Eentje daarvan is de allrisk. Deze wordt veel gekozen, met name bij jonge bestuurders die nog niet lang op de weg zijn is het absoluut aan te raden. De term allrisk insinueert dat alle risico’s gedekt zijn maar dat is niet waar. Wel is allrisk de meest volledige verzekering die je kunt kiezen als het om de autoverzekering gaat. De meest schade aan jouw auto aangebracht door anderen of door jezelf is gedekt. Niet alleen schade door een ongeluk maar ook schade door brand of blikseminslag worden bijvoorbeeld gedekt. Als je in een risicovol gebied woont dan is dit absoluut aan te raden. 

Geld.nl

Per verzekeraar verschil

Wat allrisk precies inhoudt is trouwens niet overal hetzelfde. Dat is nog een goede reden om verzekeraars te vergelijken voor je een partij kiest om mee in zee te gaan. Het is namelijk een gegeven dat je bij de ene verzekeraar meer krijgt voor je geld dan bij de ander. Wat je precies gedekt wil hebben, is echter heel persoonlijk. Daarom is het goed om de details van zo’n dekking te bekijken voor je een verzekering afsluit. 

Geld.nl