e-chopperhuren
Vervoer

Waarop letten bij het kopen van een elektrische chopper?

Een elektrische chopper is ideaal om korte of wat langere afstanden mee af te leggen. Aangezien deze variant op de snorfiets op elektriciteit rijdt, heb je geen last van het geluid van de motor of een benzinelucht. Daarbij is dit ook nog eens beter voor het milieu. Doordat een elektrische chopper beschikt over een comfortabel zadel en het stuur hoger is, zit het ook nog eens erg comfortabelen. Wil jij een elektrische chopper kopen? Lees dan hieronder op welke punten je moet letten.

Actieradius

elektrische chopper

Een belangrijk punt om op te letten bij de aankoop van een elektrische chopper is de actieradius. Hiermee wordt aangegeven hoeveel kilometer je ongeveer kunt rijden met een volle accu. Daarna zul je de e-chopper weer moeten opladen.

Rijd je vaak lange afstanden? Dan kun je beter kiezen voor een elektrische chopper met een actieradius van bijvoorbeeld 70 kilometer. Wil je de e-chopper alleen gaan gebruiken voor kortere ritten? In dat geval is een elektrische chopper met een actieradius van bijvoorbeeld 25 kilometer waarschijnlijk een betere keuze, aangezien dit ook voordeliger is.

Kosten

elektrische chopper

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten van een elektrische chopper. Het is vaak niet erg goedkoop en met een groter bereik en extra opties ben je duurder uit. Bepaal daarom goed wat je nodig hebt en wat jij belangrijk vindt. Ga je bepaalde opties waarschijnlijk vrijwel nooit gebruiken? Kies dan voor een elektrische chopper die deze opties niet heeft.

Verder kun je de kosten van de aankoop verlagen door elektrische choppers met elkaar te vergelijken. De prijzen van verschillende merken en aanbieders kunnen erg verschillen. Bedenk ook of je het wel nodig vindt om een nieuwe elektrische chopper te kopen. Een tweedehands e-chopper is vaak een stuk lager geprijsd en is daarom misschien een betere keuze.