Fiets

De voordelen van elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn het vervoermiddel van de toekomst. De meeste mensen kennen de voordelen van fietsen al wel. Het gaat veel sneller dan lopen, waardoor er gemakkelijker grotere afstanden afgelegd kunnen worden. Ook heb je geen last van files of opstoppingen en is een fiets zeer goedkoop. Hij rijdt vrijwel altijd en je kunt dus altijd komen waar je wezen moet. Elektrische fietsen hebben echter nog veel meer voordelen.

Weinig onderhoud

Alle autobezitters kennen de dure onderhoudskosten die betaald dienen te worden bij een beurt wel. En daar komen dan nog wegenbelasting en verzekeringskosten bij. Ben je die hoge vaste lasten die een auto met zich meebrengen zat, maar wil je wel nog een eigen vervoersmiddel waar je altijd gebruik van kan maken? Dan zijn elektrische fietsen mogelijk de oplossing voor jou. Elektrische fietsen hebben namelijk veel lagere onderhouds- en kilometerkosten. Je bent dus in zijn algemeen veel goedkoper uit en doordat je meer beweging krijgt, is het misschien ook nog mogelijk te besparen op een sportabonnement. Elektrische fietsen zijn dus zowel goedkoop als gemakkelijk.

Elektrische fietsen zijn toegankelijker

Waar fietsen vroeger altijd was weggelegd voor de mensen die gezond zijn en een redelijk goede conditie bezitten, kunnen tegenwoordig ook mensen met beperkingen gebruik maken van de fiets. Elektrische fietsen eisen immers een stuk minder van het lichaam dan gewone fietsen. Je hoeft niet meer bang te zijn dat fietsen je compleet uit zal putten. Zelfs al heb je een slechte conditie of een ziekte die ervoor zorgt dat je uithoudingsvermogen minder goed is dan gemiddeld. Ook belast je je spieren en gewrichten minder dan op een gewone fiets. Je hoeft namelijk veel minder kracht te zetten. Hierdoor kunnen mensen met spier en gewrichtsproblemen makkelijker overweg met elektrische fietsen dan met gewone fietsen.

Verder en sneller

Bij een elektrische fiets hoef je niet bang te zijn dat je bekaf bent als je op de plaats van bestemming aankomt. De elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat ongeacht je conditie je een lang stuk kan fietsen zonder compleet uitgeput te zijn. Daarnaast kan je met een elektrische fiets met ondersteuning wel 25 kilometer per uur. Je doet hierdoor een stuk korter over het fietsen van een lange afstand. Elektrische fietsen brengen je sneller op je plaats van bestemming en brengen je verder dan dat je voorheen gekomen zou zijn.