autopartsonline.nl
Auto

Online bestellen van nieuwe remblokken

Houd er rekening mee dat de remblokken in je auto eens in de zoveel jaar vervangen moeten worden. Wanneer je dit niet zou doen, zou het remsysteem op een gegeven moment niet meer naar behoren werken. Dit brengt grote risico’s met zich mee! Het laten vervangen van de blokken in het remsysteem kun je aan een lokale garage overlaten. De garage bestelt losse onderdelen voor je en zal deze vervolgens plaatsen. Houd er rekening mee, dat er vaak een flinke marge berekend wordt over deze losse onderdelen. Verstandiger is het dan ook om de onderdelen vooraf zelf te bestellen en deze mee te nemen naar een garage. Er zijn verschillende webwinkels, die losse auto onderdelen aanbieden.

remblokken

Goede remblokken zijn essentieel

Het is van groot belang dat de remblokken van een hoge kwaliteit zijn. Niet alleen wordt hierbij voorkomen dat de blokken relatief snel slijten, ook moet de auto binnen een korte tijd tot stilstand kunnen komen. In webwinkels worden verschillende merken auto onderdelen aangeboden. Evenals dat je binnen deze webwinkels verschillende modellen blokken voor het remsysteem vindt. Let goed op het type remblok, die je past bij het remsysteem van je auto. Nadat je de onderdelen eenmaal besteld hebt, kun je deze door een garage laten plaatsen. Je kunt dit vanzelfsprekend ook zelf doen, wanneer je hier enige ervaring mee hebt. Op internet lees je meer over het vervangen van deze blokken.

Onderdelen

Aandachtspunten bij het kopen van blokken

Een remblok koop je nooit als een los onderdeel. Je koopt dit onderdeel namelijk altijd per vier! Zo kunnen de blokken bij je voor- en achterwielen in een keer vervangen worden. Zelfs wanneer sommige blokken in het remsysteem nog niet volledig versleten zijn. Vergelijkbaar met het vervangen van deze blokken is het vervangen van de remschijven van het remsysteem. Ook remschijven worden tegelijkertijd vervangen om remverschillen in dit systeem tegen te gaan.