AGV helm
Vervoer

Kies de soort helm die past bij jouw wensen

Soms zijn er zoveel producten beschikbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt ook voor het uitzoeken van een helm. Met name de scooter helm zijn zoveel verschillende varianten op dat menig consument een beetje vastloopt bij de eerste aankoop. Ken jij al deze soorten helmen?

Jethelmen

De jethelm

De jethelm heeft een opklapbaar vizier dat in sommige gevallen te verwisselen is voor een andere soort. Daarnaast heeft de jethelm een klassiek uiterlijk en vinden velen het lijken op de ouderwetse helm die je vaak ziet in Italiaanse films. Dit model helm is veilig, stevig en hip dus je zit sowieso goed!

De integraalhelm 

Dit soort helm is volledig afgesloten aan de onderkant en zie je vaak bij mensen die veel op de scooter of brommer zitten. Bezorgdiensten leveren deze helm vaak aan hun werknemers omdat ze veilig, stevig en bestendig tegen de elementen zijn. 

crosshelm

De crosshelm

Zoals de naam al aangeeft is dit niet zomaar een helm. Een crosshelm is bedoeld voor op crossmotoren en crossbrommers. Het ontwerp is opvallend en typisch voor het soort, mede door de scherpe hoeken. Maar de crosshelm is ook een soort helm die je vaker dan andere modellen in erg felle kleuren tegenkomt. Sterker nog: als je oplet bij een motorcrosswedstrijd zal het je ongetwijfeld opvallen dat je daar alleen felle kleuren voorbij ziet komen.