Auto

5 tips om je rijbewijs snel te halen

Je rijbewijs halen is niet niks. Je bent er meestal een aantal maanden mee bezig en, zoals je misschien al wist, kost het een hoop geld. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuzes maakt tijdens je rijopleiding. Om je op weg te helpen vind je in dit artikel een aantal tips die jij vast goed kunt gebruiken.

  1. Zet vooraf de kosten voor je rijbewijs op een rijtje

Omdat het halen van een rijbewijs in totaal aardig wat geld kan kosten, is het goed om van tevoren te kijken wat het ongeveer gaat kosten. Ook is het belangrijk om er hierbij niet op te rekenen dat je alles in één keer haalt. Wanneer je rekent op twee pogingen, één extra poging voor je theorie-examen en één extra poging voor je praktijkexamen, heb je wat meer ruimte in je budget wanneer je een keer zakt. Dit scheelt een hele boel stress.

  1. Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste

Bij het kiezen van een autorijschool kijken veel mensen al gauw naar wat rijscholen vragen voor een uurtje rijles of voor complete pakketten. Een feit is dat rijscholen over het algemeen rond hetzelfde uurtarief zitten van ongeveer €42. Wanneer de ene rijschool €41 vraagt voor een uur rijles en de ander €44, zit je na 30 uur rijles, wat gemiddeld is, op een verschil van €90. Wanneer je aan het einde van je rijopleiding ongeveer €1.400 euro afrekent bij je instructeur, is €90 helemaal niet zo veel meer. Waar het om gaat bij deze tip, is dat je veel beter kunt kijken naar wat een rijschool je allemaal te bieden heeft. Je kunt namelijk beter een aantal euro meer betalen per lesuur, dan dat je niet goed les krijgt en je nog veel meer lesuren nodig hebt om uiteindelijk examen te kunnen doen. Dan ben je namelijk nog veel duurder uit.

  1. Overleg met je instructeur wanneer je rijexamen kunt doen

Doordat je instructeur dagelijks leerlingen naast zich heeft zitten, kan hij of zij redelijk inschatten of jij een feeling hebt voor rijden. Vaak kunnen zij dan ook inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Wanneer je een goede rijschool hebt gekozen zullen zij hun advies niet baseren op hoeveel zij aan jou kunnen verdienen.

  1. Laat de examinator zien dat je zelfstandig en veilig rijdt, niet perfect

Wanneer je praktijkexamen doet, wil de examinator niet zien dat jij een perfecte rit neerzet. Dit kan namelijk niemand. Het gaat erom dat jij veilig en zelfstandig beslissingen kunt maken en daar naar kunt handelen. Als je hier op let, ga je je rijbewijs gegarandeerd in één keer halen.

  1. Ga door met lessen als je gezakt bent

Wanneer het je niet gelukt is te slagen voor je praktijkexamen, baal je als een stekker. Voor die mensen hebben bij een gouden tip die als volgt luidt: stop niet met lessen! Wanneer je stopt met lessen gooi je al het geld weg dat je al hebt uitgegeven doordat je alle belangrijke dingen die hebt geleerd na verloop van tijd weer begint te vergeten. Wanneer je dan weer gaat lessen, begin je feitelijk opnieuw.

Je rijbewijs in Gouda halen hoeft niet lang te duren en hoeft ook niet veel geld te kosten, wanneer je de juiste keuzes maakt. Toi toi toi!